Reserveren
De 5 grootste ergernissen tijdens een vergadering - Collega's afgeleid
Effectief vergaderen: de 5 grootste ergernissen tijdens vergaderingen

De kat van je collega in beeld, een gesprek van huisgenoten dat de meeting verstoort, … Thuiswerk en online vergaderen levert wel eens bijzondere situaties op tijdens vergaderingen. Effectief vergaderen wordt op die manier al gauw een hele uitdaging. Afleiding is echter niet alleen tijdens online meetings een probleem. Uit een recent onderzoek van iVOX in opdracht van Protime, een bedrijf dat zich bezig houdt met HR-oplossingen, blijkt dat afleiding één van de grootste vergaderergernissen is.

In het lijstje van de 5 grootste ergernissen tijdens vergaderingen staat afgeleide collega’s op de derde plaats. Niet minder dan 1 op 3 ergert zich hieraan. Een gebrek aan beslissingen, eindeloos terugkeren naar oude discussies, laatkomers en gebrek aan voorbereiding vervolledigen de top 5.  In deze blog lichten we graag toe hoe we hier mee omgaan bij Vergaderhuis Wallekant.

Vergaderhuis Wallekant: weg met vergaderergernissen

Hier bij Wallekant zijn we ons al langer bewust van deze ergernissen. Van in het prille begin van ons verhaal al besteden we bijzondere aandacht aan de kwaliteit van vergaderingen. Effectief vergaderen met resultaat, daar draait het voor ons om. Vergaderen bij Wallekant is dan ook vaak de manier om komaf te maken met de 5 grootste ergernissen tijdens vergaderingen.

Afgeleide collega’s? Vergaderen op locatie

Een vergadering is zoveel meer dan zijn agenda. Bij ons komen jullie terecht op een unieke locatie midden in het groen. Ons hele huis is voorbehouden voor jullie. Er zijn hier meerdere vergaderruimtes: een grote vergaderzaal en twee kleinere break-out rooms. Jullie hebben hier ook een keuken, een ruime living en zelfs een tuin met terras ter beschikking. Een meeting in onze rustige tuin? Napraten of brainstormen terwijl jullie comfortabel onderuit zakken in de zetel? Dat kan.

Onverwachte onderbrekingen of situaties tijdens de meeting? Niet bij ons. Al helemaal niet als jullie er ook voor kiezen om laptops en GSM’s uit te schakelen tijdens de gesprekken.

Een gebrek aan beslissingen? Creativiteit en ontspanning voor out-of-the-box denken

Bij Wallekant staat jullie resultaat voorop. Jullie vinden hier een locatie ver weg van alle afleidingen van kantoor of thuis maar daarnaast is alles in ons huis erop gericht om jullie creativiteit te stimuleren. Overal in ons huis vinden jullie inspirerende kunst van veelal lokale kunstenaars, er is een piano, muziekinstrumenten, … En we hebben ook gezorgd voor tal van ontspanningsmogelijkheden. In het kort, bij ons kunnen jullie zich perfect thuis voelen en dat levert vaak heel onverwachte ideeën én beslissingen op. Ook voor oude discussies.

Mensen die te laat komen? Een goede reden om op tijd te komen

Een goede voorbereiding is één van de basisvereisten voor een positief vergaderresultaat. Zelf hebben we helaas maar weinig geen impact op dit deel van de vergadering. In onze blogs vinden jullie wel tal van tips en suggesties om je voorbereidingstijd zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Door te kiezen voor Wallekant zorg je bovendien alvast voor extra motivatie bij de deelnemers.

Vergaderhuis Wallekant: jouw partner voor vergaderen met resultaat

Neem een vliegende start voor je vergadering en kies voor Vergaderhuis Wallekant. Wat het doel van de vergadering ook is, bij Wallekant vinden jullie de perfecte omstandigheden om van jullie overleg een succes te maken. Een rustige omgeving zonder onderbrekingen, een warm en huiselijk kader gericht op creativiteit, de mogelijkheid om zowel binnen als buiten te vergaderen, voldoende mogelijkheden om te ontspannen, … Bij ons krijgen de 5 grootste ergernissen tijdens vergaderingen geen kans.

Bovendien nemen we zelf graag alle praktische zaken voor onze rekening. Zijn jullie op zoek naar catering? Willen jullie een leuke teambuilding activiteit organiseren? Wij zorgen ervoor. Zo krijgen jullie alle tijd en ruimte om jullie te focussen op waar het echt om draait.

Willen jullie zelf ook de voordelen van Wallekant ervaren? Contacteer ons voor meer informatie. We werken graag een aanbod op maat uit. Aarzel bovendien niet om vrijblijvend alvast een reservatie te maken voor de datum van jullie voorkeur. Wij contacteren jullie dan om alle details te bespreken.

Privacy voorkeuren
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.