Reserveren
hybride werken
Hybride werken : het nieuwe normaal

Het verplichte thuiswerk tijdens de corona pandemie heeft ervoor gezorgd dat er op het vlak van werk op korte tijd heel wat veranderd is.

Vele bedrijven hebben gezien dat er tal van voordelen verbonden zijn aan thuiswerk. Tegelijk zagen ze ook dat persoonlijk contact met collega’s en het management onmisbaar is en blijft. Vele organisaties zijn daarom overgeschakeld naar hybride werken, een systeem waarbij werknemers thuiswerk combineren met enkele dagen aanwezigheid op kantoor.

Wij gingen voor jullie na wat dit concreet allemaal inhoudt.

Hybride werken: succes gegarandeerd?

Bij hybride werken is de bedrijfslocatie niet langer de plek waar alle taken worden uitgevoerd. Waar een taak wordt uitgevoerd, is afhankelijk van het type werk, het doel van de activiteit of de gewenste mate van interactie. Dat geldt voor alledaagse kantoortaken maar ook voor bv. vergaderingen (=hybride vergaderen).

Alleen maar voordelen?

De voordelen zijn legio zowel voor werknemers als werkgevers. We lijsten er enkele op.

Werknemers ervaren meer werkgeluk omdat:

  • ze hun werk meer naar eigen inzicht kunnen combineren met hun privé-omstandigheden.
  • ze effectiever kunnen omgaan met hun tijd doordat de reistijd van- en naar kantoor wegvalt.

Werkgevers ervaren dat:

  • werknemers meer geconcentreerd en productiever zijn bij thuiswerk doordat ze minder gestoord worden.
  • het mogelijk is meer doelgericht te werken door de juiste locatiekeuze en dat levert ook meer en betere resultaten op.
  • ze kantoorruimte efficiënter kunnen gebruiken waardoor het energieverbruik kan worden beperkt.

Dat laatste heeft overigens ook een positieve impact op het milieu, net zoals de vermindering van het woon-werkverkeer trouwens.

Hybride werken: uitdaging aanvaard?

Er zijn echter ook een aantal uitdagingen inherent aan het systeem.

  • Persoonlijke contact met collega’s en management is een must: een gezonde balans tussen thuiswerk en kantoorwerk is dus een absolute noodzaak.
  • Het is niet altijd eenvoudig om het overzicht te bewaren als mensen op verschillende locaties werken.
  • De balans tussen werk en privé is een aandachtspunt: mensen hebben de neiging om thuis langer door te werken waardoor de balans zoek kan raken.
  • Aanpassingen aan de IT-infrastructuur dringen zich op: alle systemen, software en documenten moeten immers ten alle tijde toegankelijk zijn, onafhankelijk van de werkplek.

Kortom, zowel hybride werken als hybride vergaderen bieden heel wat voordelen voor werknemers en werkgevers. Wij zijn er zeker van: hybride werken en vergaderen zijn een blijvend verhaal.

Wallekant: hybride vergaderen voor de beste resultaten

Bij Wallekant zijn we al langer overtuigd van het nut van hybride werken en vergaderen. We richtten ons vergaderhuis daarom in met het oog op maximale creativiteit en interactie zonder storende invloeden of onverwachte onderbrekingen. Zelfs onze locatie in een rustige omgeving midden in het groen draagt daartoe bij.

Bij ons vinden jullie dus de ideale omstandigheden voor hybride vergaderen. Hier geen drukke kantooromgeving, geen thuisomgeving waar de dagdagelijkse beslommeringen nooit ver weg zijn. Wij zorgen bovendien voor alles wat jullie nodig hebben, ook catering en ontspanning als jullie dat wensen. Zo krijgen jullie alle ruimte om te focussen op jullie doelstellingen.

Meer weten over ons huis en ons aanbod op maat? Contacteer ons vrijblijvend. Hebben jullie ook al een datum of periode in gedachten? Reserveer vandaag nog. Wij contacteren jullie dan om een aanbod op maat uit te werken. Zonder verplichting.

Privacy voorkeuren
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.