Reserveren
staand vergaderen
Pak een stoel en blijf staan! Waarom staand vergaderen een goed idee is.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit? Heb je er een idee van hoeveel uur je eigenlijk zittend doorbrengt? En hoeveel tijd besteed je aan rechtop staan en bewegen op zo’n dag? Hoe zit het met de verhouding tussen beide? Je hebt waarschijnlijk geen uitgebreid onderzoek of analyse nodig om te weten dat een en ander beter kan.

Even rechtop blijven staan voor je vergadering begint, is dan ook geen overbodige luxe. En wat te denken van staand vergaderen? We zetten de belangrijkste voor- en nadelen op een rijtje.

Staand vergaderen: beweging op alle vlakken

Er is geen twijfel mogelijk: het is gezonder om rechtop te staan. Als je rechtop staat, beweeg je meer en bovendien zorg je zo ook voor een betere bloedcirculatie en zuurstofopname.

Het houdt daarbij niet op. Staand vergaderen is ook voordelig voor je bedrijf.

 • Beslissingen nemen gaat sneller
  Doordat je rechtop staat, ervaar je minder comfort en veiligheid. Je werkt daarom sneller en effectiever en slaagt er in om sneller knopen door te hakken.
 • Er is meer non-verbale communicatie
  Als je rechtop staat, heb je meer bewegingsvrijheid. Het is daardoor gemakkelijker je verhaal te ondersteunen met bewegingen. Bovendien let je meer op non-verbale communicatie. Dat maakt het eenvoudiger om elkaar te begrijpen.
 • Het stimuleert samenwerking en creativiteit
  Wanneer je rechtop staat, neem je een meer open houding aan. Je deelt gemakkelijker ideeën en bent spontaner waardoor vaak meer creatieve ideeën aan bod kunnen komen.
 • Meer energie en productiviteit
  Rechtstaan zorgt voor een hogere bloedcirculatie in je lichaam. Je krijgt daardoor meer energie en bent scherper. Er wordt minder geargumenteerd waardoor beslissingen sneller worden genomen.
 • Kostenbesparing
  Staand vergaderen gaat sneller. Veel sneller. Onderzoek heeft aangetoond dat staand vergaderen tot 35% sneller gaat dan wanneer dezelfde vergadering zittend verloopt.

Staand vergaderen: altijd een goed idee?

Staand vergaderen biedt heel wat voordelen, maar er zijn ook een aantal beperkingen.

 • Lang rechtop staan belemmert de doorbloeding in je benen. Je ervaart daardoor fysiek ongemak en dat zorgt voor concentratieverlies.
 • Sommige onderwerpen bespreek je best in detail. Bij staand vergaderen bestaat de kans dat belangrijke topics te snel worden behandeld, waardoor belangrijke details over het hoofd worden gezien.

Kies dus niet zomaar steeds voor staand vergaderen. Je houdt best rekening met de verwachte duur van je vergadering, je doelstellingen en het vergadertype.

Korte briefings, teammeetings en brainstormsessies leveren zonder twijfel sneller en beter resultaat op wanneer ze staand worden afgewerkt. Voor lange vergaderingen, discussies ten gronde of de uitwerking van gedetailleerde projectplannen kies je beter voor zittend vergaderen. Door enkele sta-momenten in te bouwen kun je echter ook in dat geval je resultaat positief beïnvloeden.

Wallekant: vergaderen zonder zorgen en met resultaat

Hier bij Wallekant zijn we zeer resultaatgericht. Of jullie nu kiezen voor staand vergaderen of zittend, jullie resultaat staat hier steeds voorop. Ons huis is dan ook veel meer dan zomaar een vergaderhuis.

 • Jullie zijn hier steeds alleen. Ons hele huis is van jullie. Geen storingen en onverwachte onderbrekingen dus bij ons. Ook niet in de grote tuin.
 • Jullie vinden hier al het nodige voor jullie vergadering maar daarnaast krijgen jullie hier ook alle ruimte om te ontspannen. Voor extra inspiratie en creativiteit hebben we overal lokale kunst voorzien.
 • En de praktische aspecten? Die nemen wij voor onze rekening: catering, een activiteit, … Wij zorgen voor een aanbod op maat.

Kortom, bij Wallekant doen we er alles aan om van jullie vergadering een succes te maken. Willen jullie zelf ook vergaderen zonder zorgen? Contacteer ons dan voor meer informatie en een aanbod op maat. Hebben jullie misschien ook al een concrete datum voor ogen? Reserveer dan nu alvast. Wij contacteren je vrijblijvend om een aanbod op maat uit te werken.

Privacy voorkeuren
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.