Reserveren
wandelvergadering Vergaderhuis Wallekant
Wandelen en vergaderen: een ideale combinatie?

Het eerste zie je wellicht voornamelijk als ontspanning. Het tweede associëren we dan weer met tijdverspilling of met lange, saaie bijeenkomsten waar niemand iets aan heeft. Wandelen en vergaderen kunnen dus eigenlijk niet verder uit elkaar liggen. Vooral niet omdat wandelen samengaat met bewegen terwijl je bij vergaderen gewoon stil zit.

En toch worden ze vandaag meer en meer gecombineerd met elkaar. Met resultaat! Al zijn aan dat laatste toch wel een aantal voorwaarden verbonden. Wij gingen voor je na waar je moet op letten en wat nu precies de voor- en nadelen zijn van zo’n wandelvergadering.

Naar een wandelvergadering met succes in 10000 stappen?

Nee, je hebt geen 10000 stappen nodig om van je wandelvergadering een succes te maken. Integendeel zelfs. Als je resultaat wil behalen, zorg je er best voor dat de wandeling op zich geen bijzondere inspanning vraagt van je deelnemers.

Wandelen, vergaderen en ontspannen

Niet zomaar elke vergadering is geschikt voor een wandelvergadering. Voor delicate onderhandelingen of besprekingen waarvoor veel materiaal nodig is, maak je maar beter gebruik van een klassieke vergaderruimtes. In dat geval is een wandeling misschien wel geschikt als (korte) onderbreking of pauze.

Als in je vergadering of bespreking vooral een beroep wordt gedaan op het creatief denkvermogen van de deelnemers, kan je dit perfect koppelen aan een aangename wandeling. Brainstormen, een idee pitchen, zoeken naar nieuwe invalshoeken, …

Goed voorbereid op stap

Een wandelvergadering is en blijft uiteraard een vergadering. Een goede voorbereiding is dus zoals steeds onontbeerlijk maar in dit geval komt er nog net iets meer bij kijken:

  • Informeer de deelnemers vooraf van je plannen voor een wandelvergadering. Zo geef je iedereen de kans om bv. goede schoenen of comfortabele kleding te voorzien.
  • Zorg voor een bestemming. Zomaar wat rondwandelen in de buurt lijkt misschien de eenvoudigste oplossing maar het is niet meteen het beste idee.
  • Zorg ervoor dat iedereen alle nodige informatie en documenten kan bekijken vóór het vertrek.
  • Tijdens een wandeling krijg je mogelijk te maken met heel wat storende invloeden. Je houdt daarom best de groep beperkt. Je wil immers dat iedereen te allen tijde kan horen wat de anderen zeggen.

Ook belangrijk: houd de agenda beperkt. Wandelen en vergaderen combineren, is zoals gezegd bij uitstek geschikt om te brainstormen en nieuwe ideeën voor te leggen. Het is dan ook belangrijk dat alle deelnemers dan ook de tijd en ruimte krijgen om hun gedachten de vrije loop te laten.

Wandelen en vergaderen: gezond werken aan samenwerking

Het is al langer bekend natuurlijk: wandelen is gezond. We zitten te veel, zo’n 9 uur per dag gemiddeld en dan nog meestal binnen. We kunnen dus allemaal wel wat extra beweging en gezonde buitenlucht gebruiken. Het is ook bewezen dat we gelukkiger worden van wandelen, dat we er meer energie van krijgen en dat we ons daardoor beter kunnen concentreren.

Het is een ideaal startpunt voor heerlijk ontspannen babbels tussen collega’s en dat zorgt niet alleen voor creatieve oplossingen en ideeën. Het zorgt er ook voor dat teamverbanden en onderlinge relaties versterkt worden. Zo blijft een wandelvergadering ook op lange termijn bijdragen aan het rendement van je bedrijf.

Wallekant: ideaal startpunt voor alle vergadertypes!

Bij Wallekant vinden jullie verschillende volledige uitgeruste vergaderruimtes, van een grote vergaderzaal over kleine break-out rooms tot een gezellige living. We bevinden ons bovendien in een rustige omgeving midden in het groen waardoor zelfs vergaderen op het terras of in de tuin en zelfs wandelvergaderingen tot de mogelijkheden behoren.

Jullie willen wandelen en vergaderen combineren? Er zijn verschillende wandelingen mogelijk met ons vergaderhuis als startpunt. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over de mogelijkheden en ons aanbod op maat van uw wensen, inclusief catering en ontspanning indien gewenst.

Hebben jullie al een specifieke datum of periode in gedachten? Reserveer vandaag nog. Wij contacteren jullie dan om een aanbod op maat uit te werken. Zonder verplichting.

Privacy voorkeuren
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.