Reserveren
Tips voor leuke teambuilding activiteiten Vergaderhuis Wallekant
7 tips voor leuke teambuilding activiteiten bij Wallekant

Na een (halve?) dag intensief vergaderen of opleiding volgen, is een leuke activiteit of een uurtje ontspannen vaak meer dan welkom. Dat is waarom we in Vergaderhuis Wallekant tal van ontspanningsmogelijkheden voorzien hebben. Even verpozen bij de haard? Genieten van de zon op het terras? Een spelletje biljart of petanque? Dat kan en is gewoon inbegrepen in onze prijs.

Er zijn daarnaast echter ook tal van andere mogelijkheden voor ontspanning of teambuilding activiteiten in de buurt. Wij geven je 7 tips voor leuke activiteiten bij Wallekant.

Tip 1: Wandelen

0km van Wallekant

Ons huis bevindt zich pal op de wandelroute “Verrassend groen rond Lebbeke”, een wandeling van 10,2 km die je meeneemt langs de mooiste kantjes van onze gemeente. Wandelknooppunt 42 ligt hier trouwens gewoon op de hoek van de straat. Je kunt dus ook heel eenvoudig andere wandelingen in de omgeving van ons huis samenstellen. En er zijn ook nog tal van andere heerlijke wandelplekken in de buurt.

Tip 2: Augmented reality outdoor escape game

0km van Wallekant

Een geheime organisatie heeft het grondwater vervuild met een virus dat controle over de geest neemt en dreigt zo de wereld te vernietigen. Tijdens een wandeling van ongeveer 2 uur gaan jullie samen stap voor stap op zoek naar een manier om de wereld te redden.

Zin in een heerlijk spannend avontuur na jullie vergadering bij Wallekant? Contacteer ons.

Tip 3: Fietsen

5,1 km van Wallekant

Je kunt zowat overal in de wijde omgeving rond ons huis heerlijk fietsen. De dichtstbijzijnde uitgestippelde fietsroutes vind je echter in Dendermonde. We geven jullie 3 voorbeelden:

  • Van Dendermonde naar Aalst fietsroute – 38,5km
  • Dendermonde fietsroute – 45,9km
  • Blauwborst fietsroute – 37,5km

Daarnaast is er ook de “Langs de Schelde met de e-bike fietsroute” waarop je kunt inpikken op ongeveer 3km van ons huis. Deze route is 76,2km lang maar kan worden ingekort door bij knooppunt 95 richting knooppunt 91 te fietsen. Op die manier blijft je tocht beperkt tot ongeveer 46km.

De praktische details regelen? Laat dat maar aan ons over. Contacteer ons.

Tip 4: Op ontdekking in Dendermonde

5,1 km van Wallekant

Ros Beiaardstad Dendermonde bevindt zich op ongeveer 5,1km van ons huis en is zeker een bezoekje waard. Alles te weten komen over het Ros Beiaard en zijn beroemde tienjaarlijks ommegang? Unesco werelderfgoed ontdekken? Een leuke wandeling of stadspel? Het kan allemaal.

Je vergaderdag aanvullen met een leuke activiteit in Dendermonde? Contacteer ons.

Tip 5: Brouwerijbezoek

5,6km van Wallekant

In het centrum van Buggenhout bevindt zich brouwerij Bosteels. Vandaag maakt deze deel uit van het grote Anhauser-Busch Inbev concern maar het begon ooit als een kleine familiebrouwerij in 1792. De brouwerij is vooral bekend voor Kwak, het bier met het karakteristieke glas, en Tripel Karmeliet maar ook “champagnebier” Deus en Monte Cristo zijn van dit huis afkomstig.

6,1km van Wallekant

Familiebrouwerij Dillewyns vind je dan weer aan de rand van Dendermonde. Deze brouwerij vindt zijn oorsprong bij hobbybrouwer Vincent Dillewyns die sinds 1999 bier brouwt voor eigen gebruik. Na verschillende, eerder toevallige, successen op lokale evenementen, werd in 2007 het startschot gegeven van brouwerij Dillewyns zoals we die vandaag kennen. Het gamma van de brouwerij bestaat vandaag uit een zevental varianten van het bekende Vicaris bier. En daar hebben we altijd wel eentje van in de koelkast staan bij Wallekant.

Hebben jullie wel zin in een brouwerijbezoek en een lekker biertje na jullie vergadering? Contacteer ons.

Tip 6: Baasrode en zijn musea

6km van Wallekant

In Baasrode kunnen jullie onder meer de voormalige scheepswerven bezoeken. Op een terrein van meer dan 3ha groot ontdekken jullie er een bijzondere erfgoedsite met twee droogdokken, twee schepen en er zijn ook enkele tentoonstellingen die jullie laten kennismaken met de rijke geschiedenis van de scheepsbouw langs de Schelde.

Een beetje verder langs de Schelde bevindt zich bovendien de thuisbasis van het Stoomtreinmuseum en daar kun je ook vandaag nog de stoomtrein nemen richting Puurs.

Daarnaast kun je hier ook heerlijk wandelen en fietsen.

Hoe dit praktisch geregeld wordt? Contacteer ons. Wij doen het nodige.

Tip 7: Natuurlopen in Buggenhoutbos

7,6km van Wallekant

Dit uitgestrekte bos bestaat voor het grootste deel uit wintereiken en is daarmee uniek in Vlaanderen. Je kunt er uiteraard heerlijk wandelen en fietsen maar daarnaast omvat het gebied een uitgebreid arboretum en is ook de 500 jaar oude boskapel best wel een bezoekje waard.

Specifiek voor dit lijstje willen we echter vooral de 100% natuurloop in de kijker zetten. Er zijn drie verschillende trajecten die respectievelijk 4,1km, 4,7km en 6,1km lang zijn en gemakkelijk met elkaar te combineren zijn. Perfect dus voor een sportieve pauze of ontspannende afsluiter van jullie dag!

Enne, … de badkamer bij Wallekant staat natuurlijk voor jullie klaar na jullie pauze.

Vergaderhuis Wallekant: totaalaanbod voor zaken en plezier.

Bij Vergaderhuis Wallekant zijn we veel meer dan zomaar een vergaderlocatie, we zorgen ook voor alle ingrediënten om van julle dag een doorslaand succes te maken. Wij nemen jullie bij de hand van bij jullie aankomst in ons huis, geven jullie alle ruimte om in alle rust en discretie te werken en werken ook met plezier een catering– en ontspanningsaanbod op maat uit.

Onze 7 tips voor leuke teambuilding activiteiten bij Wallekant zijn zelfs maar een voorsmaakje van de mogelijkheden. Geven jullie eerder de voorkeur aan een leuke workshop? Hebben jullie misschien zelf een idee voor een leuke activiteit? Contacteer ons. Dan bekijken we samen hoe we jullie kunnen helpen. Tot binnenkort!

Privacy voorkeuren
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.