Reserveren
Vergadertrends 2024 Vergaderhuis Wallekant
Vergadertrends 2024? Ontdek ze met Wallekant

We zien momenteel heel wat veranderingen in het bedrijfsleven. Thuiswerken en hybride werken zijn definitief doorgebroken. Er zijn heel wat nieuwe manieren van vergaderen en daarbij wordt ook technologie steeds belangrijker. En dat is nog maar één van de vergadertrends 2024. Er is vandaag eigenlijk een niet aflatende stroom van nieuwigheden en evoluties.

Blijft dat ook zo doorgaan? Wat zijn eigenlijk de belangrijkste vergadertrends? Wij zochten het uit en zetten de voornaamste op een rij.

De technologische (r)evolutie: veelzijdigheid troef

Een vergaderruimte voldoet vandaag niet langer als er niet een minimum aan technologie aanwezig is. De mogelijkheid om te projecteren en een stabiele en snelle internetverbinding zijn echt wel het absolute minimum voor wie een vergaderlocatie wil huren. In ons huis en zelfs daarbuiten kun je daarom  gebruik maken van supersnel internet. En om te projecteren, kun je hier eenvoudig draadloos verbinden met onze televisie.

Door de huidige technologische (r)evolutie wordt technologie vandaag echter veel breder ingezet om van een overleg, training of seminarie een succes te maken.

2024: techtrends in vergaderingen

Online vergaderen is al lang geen nieuwigheid meer. Een vergadertrend is het dus niet echt, de manier waarop het wordt gebruikt is dat wel. In tegenstelling tot enkele jaren geleden is het nu vooral een extra manier om overleg te plegen, aanvullend bij fysieke meetings.

We zien dat vergaderingen steeds meer gecombineerd worden met andere activiteiten en extra belevingen. Weg met saaie meetings die alleen maar tijdverlies zijn. Het mag ook energiek en dynamisch. En dat kan bijvoorbeeld met technologie. Wat denk je bijvoorbeeld van een augmented reality ervaring?

Artificial Intelligence of AI wordt vandaag al toegepast in heel wat sectoren en dit jaar breekt het nog verder door, ook binnen de vergaderwereld. Wat denk je bijvoorbeeld van software die een geschikte datum en tijd zoekt? AI-software die helpt bij de voorbereiding? Die een agenda opstelt? …

Hybride en online vergaderen

Een van de andere vergadertrends in 2024: hybride vergaderen. Dankzij videoconferencing  is het niet langer nodig dat iedereen fysiek aanwezig is. Je kunt er ook voor kiezen werknemers enkel te laten deelnemen wanneer de onderwerpen waarvoor ze nodig zijn aan bod komen.

Een dagje ‘wallekanten’ met een wisselend aantal deelnemers? Met onze supersnelle en stabiele internetverbinding kan videoconferencing zonder vertraging of onderbrekingen? We hebben trouwens ook gezorgd voor de nodige webcam en echo-onderdrukkende telefoon met luidspreker.

Tip: Nodig eens een gastspreker uit voor jullie dagje Wallekant en maak daarvoor gebruik van videoconferencing.

Vergaderervaring? Focus op welzijn

Ook in het lijstje van vergadertrends 2024: steeds meer organisaties willen af van de perceptie dat vergaderen tijdrovend en inefficiënt is en zetten hiervoor in op het welzijn van de werknemers tijdens vergaderingen.

Er wordt op verschillende fronten gewerkt:

  • Verbale en non-verbale communicatie: daarbij gaat aandacht uit naar respectvolle en open communicatie, erkenning en positieve feedback.
  • Meer tijd voor voorbereiding en agenda: als deelnemers goed voorbereid aan de start kunnen komen, zorgt dat voor een meer bereidwillige en constructieve houding. Ook de betrokkenheid en de concentratie verhoogt zo.
  • De keuze van de locatie: als je kiest voor een comfortabele en inspirerende locatie, verloopt je zakelijke bijeenkomst productiever en vergroot je de kans op succes.

Wij zijn alvast fan van deze trend. We willen heel graag dat jullie zich thuis voelen bij ons. Bij Wallekant vergaderen jullie in alle comfort in een huis dat warm en sfeervol is aangekleed. Overal is voldoende licht en lucht en om jullie te inspireren hebben we overal kunstwerken voorzien. En die vervangen we regelmatig door nieuwe. Zo is het telkens opnieuw ietsje anders bij jullie komst en blijven de ideeën stromen.

Even pauze nodig? Dat kan. Wat denken jullie van een spelletje pool of petanque? Verpozen in onze ruime living, keuken of tuin?  Enne, eigenlijk kan er nog zowat van alles. Bekijk zeker ons ontspanningsaanbod voor extra inspiratie.

Duurzame en/of betekenisvolle vergaderlocaties

Duurzaamheid wordt nog meer een sleutelwoord. Bewuste keuzes maken, aandacht voor de gezondheid van de deelnemers, aandacht voor het milieu, … Het zijn belangrijke elementen dit jaar en dat horen we graag hier bij Vergaderhuis Wallekant.

  • Ons afval wordt al jarenlang gescheiden opgehaald en we voorzagen ons hele huis ook van led-verlichting in alle ruimtes.
  • Alle ruimtes in ons huis beschikken over voldoende licht en vooral lucht.
  • Er is voldoende ruimte voor ontspanning in en rond Vergaderhuis Wallekant. Jullie vinden hier bovendien een omgeving die zich perfect leent voor een wandeling of fietstocht, …
  • We voorzien gezonde snacks, lokale producten bij de lunch of het diner
  • Een uitgebreid diner? Een leuke workshop? … We werken hiervoor steeds bij voorkeur samen met lokale handelaars en producenten

Vergaderhuis Wallekant: vergaderlocatie met impact

De vergadertrends 2024 zijn duidelijk: er is een duidelijke evolutie aan de gang in de vergaderwereld. In onze vergadercultuur worden efficiëntie, productiviteit en effectiviteit steeds belangrijker en er wordt daarbij vooral ingezet op jou als deelnemer. Net zoals we hier bij Wallekant doen. Bij ons staan jullie, jullie vergaderervaringen en vergaderdoelen centraal. Vandaag en in de toekomst.

Wallekant is dan ook de perfecte locatie als je op zoek bent naar vergaderruimte buiten de deur. Ervaar zelf welke impact Wallekant heeft op de productiviteit en effectiviteit van jullie vergadering. Ontdek de voordelen van vergaderen op locatie en neem contact op voor meer informatie of reserveer vrijblijvend alvast de datum van jullie voorkeur. Dan contacteren wij jou om de details te bespreken. We kijken er al naar uit.

Privacy voorkeuren
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.